Vesti iz košarke

Trener Mege zadovoljan: Moglo je da se vidi kakav potencijal ovaj tim ima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 14:33
Trener Mege zadovoljan: Moglo je da se vidi kakav potencijal ovaj tim ima MN Press

Košarkaši Mege pobedili su u sredu tim Vojvodine i tako obezbedili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća u kome će se sastati sa boljim iz duela FMP Meridian - Metalac.

Trener ekipe iz Beograda Marko Barać je istakao svoje utiske posle pobede nad ekipom iz Novog Sada.

"Čestitam mojim igračima na završenom poslu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi smo imali nekoliko dana da napravimo skauting, upoznamo se sa protivnikom videli da je to dobra ekipa sa nekoliko dobrih pojedinaca. Očekviao sam da timovi iz nižeg ranga igraju sa velikom motivacijom, sa puno žestine i agresivnosti i da ih igra nagradi time što ubace dosta šuteva u uvodnim minutima. Čitave nedelje se spremamo za taj menadžment krize. Uspeli smo posle rezultata koji nam nije išao u prilog da iskontrolišemo situaciju i vratimo utakmicu u mirnije tokove. U prvom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo dominaciju u skokovima, što je bio jedan od zadataka. U drugom smo iskontrolisali ispod oba obruča, od naših igrača dobili zaštitu koja je bila za očekivati i kao rezultat, uspeli da privedemo utakmicu kraju. Vojvodina je vrlo dobra ekipa, sa izraženom unutrašnjom igrom, Beslaćem koji pravi dosta problema i sigurno da nije bilo lako. Čestitam i njima na dobroj utakmici, želim im da ostvare sve svoje ciljeve", rekao je Barać.

Mega je na poslednjih sedam mečeva upisala šest pobeda.

"Moglo je da se vidi kakav potencijal ovaj tim ima. Puno je bitnih utakmica pred nama, o ovo je turnirsko takmičenje u kojem u 40 minut staje sve. Puno zavisi od inspiracije, trenutne forme, ali ništa ne uspeva dobro kao uspeh i sigurno da postoji doza samopozdanja kod igrača, koju će nadam se pokazati u narednim utakmicama", istakao je trener ekipe iz naselja Braće Jerković.