Evroliga

Ćus Mateo: Ponosan sam na svoje igrače, verovali su da mogu do titule i kad smo gubili 0:2 od Partizana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.05.2023 22:18
Ćus Mateo: Ponosan sam na svoje igrače, verovali su da mogu do titule i kad smo gubili 0:2 od Partizana MN Press

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je večeras da je ponosan na svoje igrače posle pobede nad Olimpijakosom 79:78 u finalu Završnog turnira Evrolige, prenosi španska Marka.

Real je večeras po 11. put u istoriji kluba postao šampion Evrope.

"Emocije su mi izuzetno jake. Ponosan sam na svoje igrače, pre svega zbog toga što su sve vreme verovali da mogu do titule, iako nije bilo lako. Gubili smo sa 2:0 u seriji u četvrtfinalu. Nisu nam davali velike šanse protiv Barselone u polufinalu, a ni protiv Olimpijakosa u finalu F4. Međutim, mi smo pokazali da smo ekipa koja se nikada ne predaje. Šta je ključ uspeha? Mi smo tim koji veruje u sebe", izjavio je Mateo posle meča.

Najefikasniji u ekipi Reala u večerašnjem meču bio je Serhio Rodriges, koji je u finalu postigao 15 poena.

"Srećni smo i ponosni. Bili smo otpisani, malo je bilo onih koji su verovali da možemo do finalnog turnira. Malo je bilo onih koji su verovali da možemo da pobedimo Barselonu, tako je bilo i pred Olimpijakos. Ali, mi smo pokazali da smo borci, da se nikada ne predajemo", istakao je Rodriges.

Pobedu Reala doneo je Serhio Ljulj tri sekunde pre kraja utakmice.

"Saigrači i trener su to omogućili, ja sam samo preuzeo odgovornost. Ne mogu da verujem da smo pobedili. Radili smo sjajno cele sezone. Sada je vreme da proslavimo. Mi smo Real, a naš cilj je da uvek pobedimo u ovakvim utakmicama. Svi su odradili svoj posao", istakao je Ljulj.

Košarkaš Reala Mario Hezona je naveo da madridski klub uvek ima glad za pobedama.

"Moj mentalitet je isti takav pa sam se brzo navikao i srećan sam što sam dobro odabrao ekipu. Prvo smo imali previše igrača i sada ih nemamo dovoljno. Igrao sam na svim pozicijama u karijeri i spreman sam na sve. Niko na svetu nema to što ima Real. To ne govorim jer sam tu nego su uvek živi i uvek se vraćaju i to se vidi kada igrač kao ja koji imam takve karakteristike kažem da je jednostavno igrati sa ovakvim ljudima", zaključio je Hezonja.