Vesti iz košarke

Obradović čestitao Spartaku i poručio: Imali su motivacije, a mi smo odradili utakmicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 23:39
Obradović čestitao Spartaku i poručio: Imali su motivacije, a mi smo odradili utakmicu MN Press

Košarkaši Partizana preskočili su prvu prepreku na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, koji se od 15. do 18. februara održava u Nišu. U četvrtfinalu je savladan Spartak iz Subotice 91:69, a nakon utakmice trener crno-belih Željko Obradović čestitao je rivalu na fer borbi, a osvrnuo se i na mlade nade u njegovom taboru, koji su dobili šansu u finišu utakmice.

"Dobro veče svima, drago nam je da smo u Nišu, koji se uvek pokazao kao sjajan organizator Kupa. Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje krenuli, ali smo zaigrali bolje. Što bi rekli, odrađena utakmica. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, čestitam im na tome", rekao je trener crno-belih na startu konferencije.

Osvrnuo se i na debi Viktora Mikića i Sava Drezgića.

"Bilo je i logično da se ova dva mlada momka puste na kraju utakmice, to će ostatiti zabaleženo u njihovim karijerama. Ostalih deset, rasporedili smo minutažu. Mali problem je bio što je Alen dobio prva četiri faula", poručio je Željko Obradović.

Inače, na meču sa Subotičanima, Tristan Vučkević je doživeo peh sredinom prve četvrtine, kada je prilikom jednog zakucavanja, nezgodno doskočio i povredio zglob. Iako se u prvi mah povreda činila ozbiljnom, krilni centar se vratio u igru u nastavku utakmice i pokazao da je "tvrd orah".


Partizan će u polufinalu Kupa Radivoja Koraća igrati sa boljim iz duela Crvena zvezda - Borac. Taj meč na programu je sutra od 18 časova na Areni 2 Premium.