Vesti iz košarke

Partizan rutinski do polufinala Kupa Radivoja Koraća: Spartak nemoćan u Čairu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 19:50
Partizan rutinski do polufinala Kupa Radivoja Koraća: Spartak nemoćan u Čairu MN Press

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Spartaka i bez većih problema obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli slavili su u četvtfinalu protiv Subotičana 91:69 (23:16, 30:18, 19:19, 18:16) i za plasman u finale igraće protiv boljeg iz duela Crvena zvezda - Borac.

Beograđani su na jači otpor rivala naišli samo u prvom delu uvodne četvrtine, kada je Spartak u jednom trenutku došao i do vođstva (11:13). Međutim, ubrzo su crno-beli podigli ritam, a onda je došla do izražaja očigledna razlika u kvalitetu. Evroligaška postava Željka Obradovića preokrenula je rezultat u finišu prvih 10 minuta (23:16), da bi na kraju poluvremena stekla osetniju prednost (51:31), koju nije ispuštala do poslednjeg zvižduka.

Spartak je neko vreme uspešno parirao crno-belima. Sredinom treće četvrtine Subotičani su na krilima Bojića uspeli da smanje razliku i na podošljivih -12 (61:49), ali nisu imali snage za više. Partizan je zahvaljujući visokim procentima šuta održavao prednost iz prvog poluvremena i pitanje pobednika se nije postavljalo do kraja meča.

Valja napomenuti da se sredinom prve četvrtine povredio Vukčević posle nezgodnog doskoka. Košarkaš Partizana je prilikom jednog zakucavanja pao direktno na nogu Milisavljevića, nakon čega je ostao da leži na parketu. Međutim, posle malo odmora krilni centar se vratio na teren i odigrao susret do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Lesor sa 17 poena. Ledej je pomogao sa 14 poena, koliko je imao i Anđušić, dok se na drugoj strani istakao Bojić sa 17 poena, a dvocifren je bio još i Jugović sa 10.

Na kanalima TV Arene sport imaćete priliku večeras da pratite još jedan četvrtfinalni meč. U pitanju je duel Mege i Vojvodine, a taj okršaj na programu je od 21 časova na Areni sport 2.