Vesti iz košarke

Jan Veseli trenira sa ekipom: Barselona računa na jednog od ključnih igrača za Fajnal for Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 19:16
Jan Veseli trenira sa ekipom: Barselona računa na jednog od ključnih igrača za Fajnal for Evrolige MN Press

Košarkaš Barselone, Jan Veseli, ponovo radi sa ekipom a snimci sa poslednjeg treninga sugerišu da je spreman da igra za svoj tim na završnom turniru Evrolige, od 19. do 21. maja u Kaunasu. Za početak za polufinale sa večitim rivalom Katalonaca za domaće i ostale trofeje - madridskim Realom, ovog petka od 20 časova.

Češki (krilni) centar povredio se u poslednjem kolu Endesa lige, protiv Obradoira, pa je postala bojazan da neće stići da se na vreme izbori sa problematičnim leđima i stavi na raspolaganje treneru Šarunasu Jasikevičijusu za meč u kome Barselona nastavlja da juri treću evropsku titulu u klupskoj istoriji. 

 

Veseli ove sezone je jedan od važnijih faktora u igri ekipe, sa prosekom od 10 poena, 4 skoka i 2 asistencije po evroligaškoj utakmici, zbog čega je bilo veoma važno da ponovo bude u punom pogonu. Ukoliko sa saigračima eliminiše Real u finalu će igrati sa Monakom, srpskog trenera Saše Obradovića, ili Olimpijakosa. Polufinale francuskog i grčkog sastava zakazano je za 19. maj, u 17 sati. Finale je igra u nedelju, od 19.00.