Vesti iz košarke

Lepe vesti za Pešića, Gudurić potvrdio učešće na Mundobasketu: To se ni ne dovodi u pitanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 16:29
Lepe vesti za Pešića, Gudurić potvrdio učešće na Mundobasketu: To se ni ne dovodi u pitanje MN Press

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić oprostio se od Fajnal-fora Evrolige, posle poraza turskog tima u majstorici od Olimpijakosa. Srpski reprezentativac blistao je u Pireju sa 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu njegove ekipe i plasman na završni turnir u Kaunas.

Njemu sada predstoje obaveze u domaćem šampionatu, nakon čeka počinju pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će se održati tokom godine, a prema svemu sudeći Gudurić je spreman da se odazove pozivu selektora Svetislava Pešića, ukoliko ne bude neočekivanih problema sa povredama u finišu sezone.

"Da vidimo kako će se sezona završiti, ali ako sam zdrav, naravno. Tako sam odrastao. To čak nije ni pitanje. Većina srpskih reprezentativaca se tako oseća. Samo se molim da ostanemo zdravi i da svi ostali momci budu zdravi kako bismo mogli da igramo sa najboljim mogućim sastavom", rekao je Gudurić za "Jurohups".
 

 

 

Njegovo prisustvo na Mundobasketu je od velike važnosti za nacionalni tim, posebno nakon saznanja da će Vladimir Lučić najverovatnije propustiti takmičenje zbog povrede. Aleksa Avramović je takođe upitan, a što se spoljnih pozicija tiče, "orlovi" će definitivno moći da računaju na Bogdana Bogdanovića, koji je nedavno potvrdio učešće na Svetskom prvenstvu.

Takmičenje na najvećoj svetskoj smotri počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra. Biće održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Srbija se nalazi u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.