Evroliga

Novi kadrovski problemi Partizana u plej-of seriji sa Realom: Aleksa Avramović polomio šaku, u petak ga čeka operacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 18:20
Novi kadrovski problemi Partizana u plej-of seriji sa Realom: Aleksa Avramović polomio šaku, u petak ga čeka operacija MN Press

Matijas Lesor odradio je jedan meč suspenzije zbog učešća u opštoj tuči u finišu drugog od dva evroligaška plej-of gostovanja u Madridu i biće u protokolu četvrtog susreta sa Realom, 4. maja u "Štark areni" (20.30), ali je zato Aleksa Avramović završio u "autu".

Reprezentativac Srbije je posle jednog duela sa Edijem Tavaresom pao i tom prilikom se dočekao se na levu ruku, usled čega je doživeo prelom. Jeste s bolnom grimasom nastavio utakmicu, ali je na kraju sa zavojem napustio parket, da bi potonja dijagnostika pokazaola da je povreda teže prirode. 

Avramović je zbog povrede ruke već pauzirao nekoliko meseci i propustio je uvodni deo sezone, a iz istog razloga ga nije bilo ni Evropskom prvenstvu. U ovom trenutku nema preciznijih informacija o dužini potrebnog opravka, ali je jasno da Avramović neće učestvovati na Fajnal foru, ukoliko Partizan i treći put savlada Madriđane. 

Crno-beli vode 2:1 u pobedama, a osim Avramovića treću utakmicu sa tribina će pratiti i suspendovani kapiten Kevin Panter, kog je Evroliga kaznila sa dve utakmice neigranja. 

"Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak. To je samo druga ruka, a otprilike ista stvar koju je imao prošle godine, kada se povredio. Pretpostavke su da će možda biti manja pauza. Ne bih sada o tome, videćemo kad se završi operacija u petak. Nažalost mu se opet to desilo, ali i to je deo svega ovoga čime se mi bavimo", potvrdio je loše vesti trener crno-belih Željko Obradović pred zadnji trening uoči sutrašnjeg meča.