Evroliga

Obradović pred put u Madrid: Spremni smo na sve, jedna lopta, skok ili odbrana mogu da odluče ko će na Fajnal for

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.05.2023 14:24
Obradović pred put u Madrid: Spremni smo na sve, jedna lopta, skok ili odbrana mogu da odluče ko će na Fajnal for MN Press

Još 48 sati ostalo je do raspleta, košarkaši Partizana danas se sele u Madrid gde ih u serdu od 21.00 čas očekuje majstorica protiv Reala za plasman na Fajnal for. Crno-beli će u petom meču biti kompletni, u tim se posle dva meča suspenzije vraća Kevin Panter, junak prva dva trijumfa u Madridu.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas pred polazak u Madrid na peti meč polufinalne serije plej-ofa Evrolige da jedna lopta, skok ili odbrana, mogu da odluče ko će na Fajnal for.
 
"Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem. Neko će na fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta utakmica će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu", istakao je Obradović.

Govoreći o povratku Kevina Pantera u tim posle posle odrađena dva meča suspenzije, on je kazao da će njegovo prisustvo biti veoma važno. Dodao je da je splet okolnosti doveo da Partizan posle 2:0 izgubi dve vezane utakmice u Beogradu.

"Ovo je utakmica koja vodi direktno na fajnal-for, ma kakav god pritisak postojao, samo gledati teren. A imate i onaj drugi podatak da onaj ko je vodio 2:0 nije ispao, ali statistika postoji da bi se neke stvari menjale. Videćemo u sredu posle utakmice šta je bilo".

 

 

Kako je rekao sad sve staje na jednu loptu u 40 minuta.

"Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice".

Na kraju je pričao i o promenama koje će ekipa morati da napravi u odnosu na prethodne dve utakmice.

"Mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo i znaju da možemo da odigramo. Pričamo o tom protoku lopte, analizirali smo sve situacije kad smo bili sami, ali i kad nismo uzimali lakše šuteve. Što se tiče igre u napadu, tu mora da bude uverenja u sopstvene mogućnosti. Ko god da uđe u salu mora da razmišlja kako da ubaci loptu u koš", zaključio je Obradović.