Vesti iz košarke

Nebojša Čović saopštio da KK Crvena zvezda igra na Kupu Radivoja Koraća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 17:55
Nebojša Čović saopštio da KK Crvena zvezda igra na Kupu Radivoja Koraća MN Press

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet, Nebojša Čović, saopštio je danas na konferenciji za novinare da će crveno-beli igrati na Kupu Radivoja Koraća, koji se održava od srede do subote u niškom "Čairu" (TV Arena sport).

Ekipa sa Malog Kalemegdana objavila je pre desetak dana da ukoliko Košarkaški savez Srbije adekvatno ne kazni KK Partizan Mozzart Bet zbog istupanja završne faze KLS-a prošle sezone, crveno-beli neće učestvovati na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća.

Ipak, KSS je potom odgovorio da Partizan neće biti kažnjen, što je dovelo nastup Zvezde u Niš pod znak pitanja.

Na večerašnjoj konferenciji, Nebojša Čović istakao je da Zvezda nije zadovoljna ovom odlukom ali da želi da se bori za prvi trofej u ovoj sezoni.

"Predsedništvo je bilo jednoglasno, upravni odbor je nešto drugačiji. 18 glasova je bilo za, dva člana su ostala uzdržana dok je jedan bio protiv. Mi ćemo se sutra pojaviti u Nišu. Odluku smo doneli zbog košarke u Srbiji, smatramo da bežanja nisu u interesu srpske košarke. Bezbednosno Niš nije na najvišem nivou, svake godine imamo problem sa kartama, organizator mora da misli na to, mi se svake godine sretnemo sa Partizanom. Mogu da kažem da ukoliko ne dobijemo još 750 karata, sada imamo 250, mi nećemo početi utakmicu dok naši navijači ne uđu".

Dotakao se i kvalifikacija za Mundobasket.

"Što se tiče reprezentativaca, međutim mi igramo sa Albom kad i Srbija u Grčkoj. Ispoštovaćemo stručni štab, odluka će biti zajednička. Juče smo imali dug razgovor sa Pešićem, kao i direktorom. Koliko se ja razumem, mi imamo dva meča, jedan nam je dovoljan. Mislim da to može realno da se ostvari. U kontaktu smo sa selektorom i direktorom reprezentacije. Kampaco ide da igra za Argentinu, Vildoza ne. Ivanović ide da igra za Crnu Goru, 26. igraju protiv Češke. Toliko sa naše strane", zaključio je Čović.

Kup Radivoja Koraća počinje u sredu utakmicom između Partizana i Spartaka iz Subotice, potom će na teren isrčati košarkaši Mege i Vojvodine, a dan kasnije snage će odmeriti Crvena zvezda i Borac, kao i FMP i Metalac.

Ukoliko "večiti" rivali potvrde ulogu favorita, u polufinalu nas očekuje četvrti ovosezonski derbi. U prva dva slavila je Zvezda, dok je u poslednjem bolji bio Partizan (79:78).

I ove godine sve mečeve Kupa Radivoja Koraća moći ćete da pratite na TV Arena sport.