Vesti iz košarke

Željko Obradović priželjkuje lepu atmosferu i završetak posla protiv Reala: Neću o kaznama Evrolige, verujem igračima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 13:32
Željko Obradović priželjkuje lepu atmosferu i završetak posla protiv Reala: Neću o kaznama Evrolige, verujem igračima MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta demonstrirali su vrhunsku košarku i snagu u madridskim duelima sa Realom, naročito u drugoj pobedi na terenu "kraljevskog kluba", ali posle suspenzija koje je Evroliga izrekla Kevinu Panteru (dva meča pauze) i Matijasu Lesoru (jedan) navijači crno-belih s razlogom brinu da li će i kako ekipa u sutrašnjem nastavku plej-of serije u Beogradu (20.30) nadoknaditi odsustvo ključnog dvojca. 

Trener Željko Obradović, pak, ne želi da se vraća na nemile scene tuče u španskoj prestonici. Još manje da komentariše pravičnost sankcija, jer je "siledžija" Geršon Jabusele za rvački zahvat na Danteu Egzumu dobio samo pet utakmica hlađenja. 

"Nemamo nijedan razlog da se bavimo time. Videli ste kakva je atmosfera ovde. Desilo se šta se desilo, rekao sam da to treba zaboraviti čim je završena utakmica. Nama je ova utakmica bitna i ne želim da pričam o tome", rekao je danas novinarima Željko Obradović.

 

 

Najtrofrejniji evropski košarkaški stručnjak u pripremi treće i možda odlučujuće bitke plej-ofa gledao je Realov duel sa Saragosom. I samo dopunio svoj uvid u vrline i mane protivnika, još ranije tako maestralno aspolvirane da se Partizan igrao sa Serhiom Ljuljom i društvom u drugoj utakmici. 

"Ne znam da li znate da je 11 igrača iz Reala igrao u NBA, a na primer nije bio Ljulj. Dakle, ogroman kvalitet", podsetio je ideolog igre evroligaškog povratnika da ništa nije još gotovo. 

Prisutni novinari su primetili da je dobro raspoložen, uprkos kadrovskim problemima, na šta je on lakonski uzvratio. 

"Kad ja to nisam bio raspoložen? Drago mi je što tako kažete... To je jer verujem igračima, svesni smo da nam treba još jedan pobeda i voleli bismo da to bude sutra uveče. Znamo da treba da pobedimo još jednu utakmicu i da obezbedimo fajnal-for. Moja velika želja je da navijači naprave atmosferu kakvu su i inače cele godine i da sve protekne fer i sportski. Želim da sve protekne kako treba i da se Real Madrid oseća prijatno ovde, svi članovi kluba i neki njihovi navijači", naglasio je šef stručnog štaba crno-belih. 

 

 

Partizan vodi sa 2:0 u plej-of seriji i od plasmana na Fajnal for u Kaunasu deli ga još samo jedan trijumf. "Grobari" se nadaju da će mu prisustvovati već u trećem meču ili, u najgorem slučaju, u četvrtom megdanu bivšeg prvaka Evrope i španskog velikana (4. maj). Takođe pod svodovima "Štark arene".