Vesti iz košarke

Bezbednost košarkaša na prvom mestu: Makabi i naredne sezone igra Evroligu iz Beograda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 12:44
Košarkaši Makabija slave pobedu u Pioniru MN Press
Košarkaši Makabija slave pobedu u Pioniru

Posle Crvene zvezde i Partizana, još jedan košarkaški klub igraće svoje utakmice Evrolige naredne sezone u Beogradu, a u pitanju je Makabi iz Tel Aviva.

Iz sedišta elitnog takmičenja stigle su danas informacije da će izraelski velikan, zbog rata na Bliskom Istoku, i naredne sezone igrati svoje utakmice na međunarodnoj sceni u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Procenjeno je da se još uvek nisu stekli bezbednosni uslovi u Izraelu i pitanje je do kada će trajati ratna dešavanja na prostoru te zemlje, budući da mir sa Palestinom nije ni na vidiku.

Čelnici Makabija, zbog toga, prihvatili su ispruženu ruku Srbije i odlučili da ostanu u našoj prestonici još godinu dana. Zbog opravdanog straha košarkaša, klub iz Tel-Aviva imao je proteklih nedelja poteškoća da potpiše nova pojačanja, među kojima su se pominjali Aleksa Avramović i Bruno Kaboklo, dok sada neće imati ograničenja.

Sa druge strane, Hapoeli iz Jerusalima i Tel Aviva igraće svoje utakmice na međunarodnoj sceni u Bugarskoj, tačnije u "Samokov Areni" koja je napravljena 2008. godine nedaleko od Sofije.