Vesti iz košarke

Martovsko ludilo je završeno, Haskiji su novi šampioni NCAA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 07:58
Martovsko ludilo je završeno, Haskiji su novi šampioni NCAA lige Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Košarkaši Jukon Haskija osvojili su novu šampionsku titulu u NCAA ligi budući da su u noći između ponedeljka i utorka u velikom finalu Martovskog ludila bili bolji od San Dijego Stejt Asteka 76:69.

Ovim trijumfom Univerzitet u Konektikatu je osvojio petu titulu čime je postao četvrti najuspešniji u istoriji ovog takmičenja, a ispred njega se samo nalaze Severna Karolina sa šest, Kentaki sa osam i UCLA sa 11 osvojenih trofeja.

 

 

Do prvog trijumfa u prvenstvu od 2014. godine, a petog u poslednjih dve i po decenije, Haskije je vodio Tristen Njuton sa 19 ubačenih poena, dok je Adam Sanogo imao dva manje, a obojica su pored dvocifrenog broja poena imali i po 10 uhvaćenih lopti.

S druge strane. u poraženom timu Kešad Džonson je ubacio 14, a Darion Tramel 13 poena, ali je to bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Finalni meč prvenstva univerziteta u Sjedinjenim Američkim Država je odigran na stadionu u Hjustonu pred 72.000 navijača, a uoči njegovog početka himnu je otpevala astronautkinja Tejsi Dejson što baš nije naišlo na odobravanje kod navijača.