Vesti iz košarke

Uroš Plavšić za TV Arena Sport: Ovo je nešto za šta se živi

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

24.06.2024 19:13
Uroš Plavšić, košarkaš Crvene zvezde, dao je svoje utiske o reprezentaciji i prethodnoj sezoni MN Press
Uroš Plavšić, košarkaš Crvene zvezde, dao je svoje utiske o reprezentaciji i prethodnoj sezoni

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu "Kraun plaza" gde je selektor našeg nacionalnog tima, Svetislav Pešić, održao konferenciju za medije pred pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Pored popularnog Karija, naši "orlovi" odvojili vreme da se "jedan na jedan" obrate medijima i daju svoje utiske o različitim temama, poput turnira u prestonici Francuske, ali i klupskim uspesima. 

Za TV Arena Sport, govorio je novi as Crvene zvezde i prošlosezonski igrač Mege, Uroš Plavšić. Za naš portal, reprezentativac Srbije je istakao svoju ushićenost oko neverovatne takmičarske godine u AdmiralBet ABA ligi, i svog individualnog napretka koji ga je "katapultirao" do Malog Kalemegdana i Evrolige. 

"Još uvek procesuiram sve što mi se desilo, i pokušavam da shvatim sve to što se dešava oko mene. Zaista lep osećaj i nešto za šta se živi", istakao je Plavšić.

Twitter/KK Crvena zvezda

Uroš Plavšić predstavljen u dresu Crvene zvezde

Mega je završila sezonu na visokom četvrtom mestu u šampionatu Jadrana, a svojim nastupima protiv najjačih ekipa je dokazala da može i te kako biti ozbiljan faktor u krojenju stanja na tabeli, te da se ne vrti sve oko beogradskih večiti, kada je u pitanju ABA

"Iskreno, zadovoljan sam svakako, ali su i nadmašena moja očekivanja sa početka. Nisam očekivao da ću se toliko lepo uklopiti u tim i toliko eksplodirati. Kolektivno smo kao tim imali dobru sezonu, više puta smo pobedili i Crvenu zvezdu i Partizan. Sve to je bilo nešto o čemu sam na početku samo mogao da maštam. Sada kada se osvrnem, osećam se vrlo lepo i mnogo mi je drago što je moj povratak u Megu obeležen na lep način", rekao je vidno raspoloženi Plavšić. 

Svoju posvećenost i želju da se na svom prvom okupljanju pokaže u najboljem svetlu pokazao je ranozapočetim pripremama i pre ovog okupljanja. Plavšić već uveliko trenira individualno i željno iščekuje prvi grupni trening "orlova". 

"Super je. Sa svima sam ostvario lep prvi kontakt, radujem se tome da treniramo kao cela ekipa zajedno", dovršio je kratko naš košarkaš. 

Srbija će u Parizu nastupiti u grupi sa Južnim Sudanom, pobednikom kvalifikacionog turnira u Porto Riku i najtežim protivnikom, Sjedinjenim Američkim Državama. Olimpijske igre će se održati od 26. jula do 11. avgusta, a naš nacionalni tim pokušaće da ponovi uspeh iz Rija, kada je pod komandom Aleksandra Đorđevića stigao do srebrne medalje.