Vesti iz košarke

Selektor Slovenije o Dončiću u kvalifikacijama za OI: Ništa još nije sigurno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 22:55
Još uvek se govori o stanju Luke Dončića, a sada se oglasio i selektor Slovenije. Twitter/Košarkarska zveza SIovenije
Još uvek se govori o stanju Luke Dončića, a sada se oglasio i selektor Slovenije.

Košarkaškoj reprezentaciji Slovenije predstoji borba za prolazak na Olimpijske igre u Parizu. Nekadašnji evropski šampion će morati prođe kvalifikacioni turnir u Grčkoj kako bi se domogao prestonice Francuske i završnog turnira. 

I dok stručni štab razmišlja o pripremanju taktike i mečevima, skoro da čitavu javnost interesuje samo jedno - stanje Luke Dončića. NBA as trenutno nastupa u finalu najjače lige sveta, a poznato je da vuče nekoliko povreda, koje bi mogle prilično da ugroze njegove planove za letu. Stoga je selektor Slovenije, Aleksandar Sekulić, pričao novinarima o onome što je poznato o MVP kandidatu. 

"Kada bismo živeli u brizi, ne bismo mogli da funkcionišemo normalno. Kada se finalna serija NBA lige završi, videćemo kako ćemo da mu pomognemo sa treninzima kako bi mogao da igra u Pireju. Trening, odmor  i fizioterapija su mogući, ali ništa još nije sigurno", rekao je stručnjak povodom prve zvezde tima. 

Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Luka Dončić u finalnoj seriji Zapadne konferencije

Takođe, timu se priključio i prošlogodišnji šampion SAD sa Denver Nagetsima, Vlatko Čančar, a očekuje se i povratak nekadašnjeg košarkaša Partizana, Eda Murića. Oba igrača su imala probleme sa povredama, ali izgledi su da će se oporaviti.

"Nadam se da će fizioterapeuti i fitnes treneri moći da mu pomognu kako bi on (Čančar) mogao da uradi isto za nacionalni tim", rekao je Sekulić.

Slovenci će u Grčkoj pokušati da izbore vizu za Pariz, ali čeka ih izuzetno težak posa. Igraju u grupi zajedno sa Novim Zelandom i Hrvatskom, a ako prođu dalje čeka ih pobednik grupe Grkča, Egipat i Dominikanska republika. Realno je očekivati da to bude Grčka sa Janisom Adetokunbom.