Vesti iz košarke

Otpao bitan igrač u Sloveniji: Blažič propušta kvalifikacije, Dončić stavio reprezentaciju na čekanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 18:53
Košarkaš Cedevita Olimpije, Jaka Blažič, preskače kvalifikacije za Olimpijadu. Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Košarkaš Cedevita Olimpije, Jaka Blažič, preskače kvalifikacije za Olimpijadu.

Košarkaškoj reprezentaciji Slovenije predstoji borba za prolazak na Olimpijske igre u Parizu. I dok svi sa nestrpljenjem iščekuju povratak Luke Dončića sa finala NBA lige, jedno veoma važno ime otpalo je sa spiska nacionalnog tima. 

Naime, Jaka Blažič, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde neće moći da pomogne selektoru Aleksandru Sekuliću i svom timu u predstojećim kvalifikacijama usled problema sa leđima.

On je dogovorio sa tamošnjim medicinskim timom da bude oslobođen obaveza u nacionalnoj selekciji ovog leta, kako bi mogao da se posveti daljem oporavku od nezgodne povrede. 

Na spiku selektora Aleksandra Sekulića su još: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Majk Tobi, Vlatko Čančar, Jan Špan i Luka Ščuka.

AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Tine Ružić

Jaka Blažič u dresu Cedevita Olimpije

Za sada, paradoksalno čitava država navija protiv svog najboljeg igrača Luke Dončića u finalnoj seriji protiv Boston Seltiksa, s obzirom da bi ranije ispadanje moglo da znači priključivanje "zmajevima" već u kvalifikacionom ciklusu. Ipak, treba imati u vidu i Lukino stanje sa povredama, jer trenutno vuče četiri i igra skoro čitav meč u Dalasu. Njegova ekipa je izgubila prva dva meča, a serija se vraća u Teksas. 

Slovenci će u Grčkoj pokušati da izbore vizu za Pariz, ali čeka ih izuzetno težak posa. Igraju u grupi zajedno sa Novim Zelandom i Hrvatskom, a ako prođu dalje čeka ih pobednik grupe Grkča, Egipat i Dominikanska republika. Realno je očekivati da to bude Grčka sa Janisom Adetokunbom.