Vesti iz košarke

Skariolo objavio širi spisak: Španci traže put do OI kroz kvalifikacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 22:16
Serđo Skariolo objavio je širi spisak košarkaške reprezentacije Španije. MN Press
Serđo Skariolo objavio je širi spisak košarkaške reprezentacije Španije.

Košakaška reprezentacija Španije prinuđena je da svoj put do Olimpijskih igara u Parizu traži kroz kvalifikacioni turnir, koji će se održati od 2. do 7. juna upravo na Pirinejskom poluostrvu, u Valensiji. 

Sleketor Serđo Skariolo objavio je širi spisak od 22 imena, koja će pokušati da odvedu "furiju" u prestonicu Francuske. Neke zanimljivosti su izostanak Riki Rubija, ali je stručnjak na klupi Španije imao obrazloženje za nepozivanje košarkaša Barselone. 

"Riki nam je tražio vremena da razmisli o karijeri i daljem putu. Poštujemo njegovu odluku", rekao je Italijan.

Njegovo mesto će kombionovano pokušati da popune veteran Serhio Ljulj, kao i povratnik u reprezentaciju Lorenco Braun. Takođe, pozvan je još jedan igrač iz "stare garde" Real Madrida - Rudi Fernandez. 

Guliver/JBAutissier Panoramic

Riki Rubio u nacionalnom dresu

Na spisku se nalaze: Alberto Abalde (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Santi Aldama (Memfis), Dario Brizuela (Barselona), Lorenco Braun (Makabi Tel Aviv), Alberto Dijaz (Unikaha), Rudi Fernandez (Real Madrid), Serhio Garsija (Breogran), Usman Garuba (Golden stejt), Fran Guera (Tenerife), Huančo Ernangomez (Panatinaikos), Vili Ernangomez (Barselona), Serhio Ljulj (Real Madrid), Ćabi Lopez-Arostegi (Valensija), Huan Nunjez (Ulm), Džoel Para (Barselona), Haime Pradilja (Valensija), Đosep Puerto (Valensija), Miguel Salvo (Gran Kanarija), Jankuba Sima (Unikaha), Edgar Visedo (Tenerife) i Santi Justa (Saragosa).

Španija će se za mesto u Parizu boriti sa Libanom, Angolom, Finskom, Poljskom i Bahamima, a samo pobednik će obezbediti mesto na Igrama.