Vesti iz košarke

MVP ABA lige otpisao Hrvate za kvalifikacioni turnir: Nastup komšija na OI upravo postao neizvesniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 14:21
Luka Božić u prodoru protiv Pi Džej Doužera tokom utakmice ABA lige u Areni MN Press
Luka Božić u prodoru protiv Pi Džej Doužera tokom utakmice ABA lige u Areni

Nastup košarkaške repezentacije Hrvatske na Olimpijskim igrama u Parizu, biće pod velikim znakom pitanja. Zašto? Jer je dvostruki MVP ABA lige i ozbiljna uzdanica na krilnim pozicijama, Luka Božić, odlučio da preskoči kvalifikacije. I to vrlo teške u konkurenciji sa Slovenijom, Grčkom, pa i Dominikanskom Republikom ovog leta.

Prema navodima hrvatskih medija, tj. selektora Hrvatske, Josipa Sesara, košarkaš Zadra umoran je od klupske sezone, gde je pored ABA lige, Božić igrao i na još dva fronta, te zato neće biti u mogućnosti da se stavi na raspolaganje nacionalom timu od 2. do 7. jula, kada će se u Pireju igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

"Razgovarao sam sa Lukom koji je izrazio želju da preskoči ove kvalifikacije. Rekao je da je umoran od naporne i duge sezone i da se želi dobro da se odmori", rekao je Sesar za Sportski KOD.

Time je Hrvatska ostala bez pomoći dvostrukog MVP igrača ABA lige, čime je dodatno zakomplikovala plasman u Pariz. A, naročito zbog činjenice da će imati izuzetno teške rivale u Pireju ovog leta.

Podsetimo, Hrvatska će početkom jula najpre igrati u kvalifikacionoj grupi "A" sa Slovenijom i Novim Zelandom, a ukoliko prođe prvu fazu, olimpijsku vizu tražiće u duelima sa nekim od ekipa u grupi "B", gde su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika, koja je bila jedna od rivala Srbije na Mundobasketu.

Od šest ekipa samo će jedna osvojiti "putovanje u Pariz", a dobra vest za Hrvate, što su dolazak najavili Darko Šarić i Ivica Zubac.

"U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. juna. Mogu reći da se svi u stručnom štabu radujemo pripremama. Svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak", rekao je selektor Hrvatske.
 

 

Standings provided by Sofascore