Vesti iz košarke

Partizan dva puta dobijao finala službenim rezultatom: Jun "crna tačka" srpske košarke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 10:04
košarkaši Partizana u prošlosti su službenim pobedama završavali finalne serije MN Press
košarkaši Partizana u prošlosti su službenim pobedama završavali finalne serije

Ako ne bude nekog veleobrta, odgovarajući organ Košarkaške lige Srbije će danas ozvaničiti kraj Superlige, odnosno finalnu seriju mečeva Crvene zvezde i Partizana završiti službenom pobedom u drugom, burnom i nezavršenom duelu i tako, posle najave takve odluke od strane direktora KLS, Aleksandra Grujinaproglasiti crveno-bele za novog (starog) šampiona države.

Na isti način na koji je Partizan dva puta stizao do pomenutog trofeja, u oba navrata u junu i to pod trenerskim vođstvom Duška Vujoševića. Sinoć je ekipa sa Malog Kalemegdana napustila parket usled ponavljanja verbalnih napada na porodicu predsednika kluba, Nebojše Čovića, pa je to Partizan učinio radi naređenog izbacivanja svojih navijača, s tim što se crno-beli nisu više vraćali i za to ponudili svoju verziju, a 2006. i 2010.godine je bilo nešto drugačije. 

U prvom slučaju, druga utakmica finala plej-ofa tadašnje Sinalko Superlige, između Partizana i Crvene zvezde, prekinuta je zbog sukoba između navijača Crvene zvezde i policije. Bilo je povređenih u hali i van nje, a Zvezda je iz protesta, odnosno usled solidarnosti sa njenim pristalicama odbila nastavak borbe, u trenucima rivalog vođstva. 

Drugom prilikom, crno-beli su bili bolji u finalnoj seriji protiv Hemofarma. Slavili su s ukupnih 3:0 u pobedama, s tim što do poslednjeg susreta nije ni došlo. Zbog toga što se Vrščani nisu pojavili, nezadovoljni time kako je "ispraćen" sukob oba sastava u njuhovom gradu, na meču pre toga.