Vesti iz košarke

Problem za Petrovića i Crnogorce: Letonci u najjačem sastavu dočekuju kvalifikacioni turnir za OI u Rigi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 18:10
Košarkaš Letonije Kristaps Porzigins tokom meča sa Slovenijom Guliver/YuliSeperi Panorami
Košarkaš Letonije Kristaps Porzigins tokom meča sa Slovenijom

Selektor košarkaške reprezentacije Letonije Luka Banki objavio je spisak za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Sudeći po imenima, baltička selekcija dočekuje turnir u najjačem sastavu, a zvezde tima činiće Kristaps Porzingis, Davis Bertans, Rodions Kuruc, Ronald Smits i Artur Žagars.

Letonija će biti domaćin kvalifikacionog turnira u Rigi od 2. do 7. jula, a pored domaćina, u Grupi "A", nalaze se i Gruzija i Filipini. U Grupi "B" su selekcije Brazila, kojeg sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Aco Petrović, zatim Kamerun i Crna Gora.

Sistem takmičenje je takav da će po dve najbolje selekcije iz obe grupe proći u polufinale, a samo pobednik turnira obezbediće olimpijsku vizu. 
 

 

Takmičenje za košarkaše u Parizu na programu je od 27. jula do 11. avgusta, uz podsetnik da je Srbija već obezbezdila vizu prolaskom u finale Svetskog prvenstva.

Kompletan spisak Letonaca: Rodions Kuruc, Kris Helmanis, Ojars Silins, Mareks Mejeris, Kristaps Porzingis, Dejvis Bertans, Dairis Bertans, Janis Tima, Rolands Šmic, Arturs Strautins, Janis Strelnijeks, Artis Ate, Klavs Kavars, Rihards Lomac, Aigars Skele, Andrejs Gražulis, Martins Laksa, Marcis Stejbergs, Anžejs Pašečniks, Karlis Silins, Toms Leimanis, Arturs Kuruc, Arturs Žagars i Kristers Zoriks.