Evroliga

Trener Reala čestitao rivalu i pohvalio atmosferu: Igrali smo dobro na momente, ali nismo mogli protiv Partizanove odbrane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 00:23
Trener Reala čestitao rivalu i pohvalio atmosferu: Igrali smo dobro na momente, ali nismo mogli protiv Partizanove odbrane MN Press

Trener Real Madrida Ćus Mateo kratko je prokomentarisao poraz svoje ekipe od Partizana u 32. kolu Evrolige. U neverovatnoj atmosferi pred punim tribinama Štark Arene izabranici Željka Obradovića pobedili su španskog velikana 104:90 i u svojoj povratničkoj sezoni Evrolige napravili veliki korak ka Top 8 fazi takmičenja.

Nakon ravnopravne igre u uvodnoj četvrtini, Partizan je stekao dvocifrenu prednost tokom druge deonice, da bi se Real vratio u trećoj, kada je preko Hezonje i Muse izborio egal. Međutim, nošeni atmosferom sa tribina, crno-beli su zaustavili sve napadačke moći Madriđana u odlučujućoj četvrtini, gde su požtvovanom igrom na obe strane terena i definitivno rešili pitanje pobednika.

"Partizan je pobedio u sjajnoj atmosferi i čestitam im na svemu tome pre svega. Druga stvar, probali smo da igramo disciplinovano i na momente smo je gubili zbog Partizanove dobre odbrane, trebalo nam je vremena da se adaptiramo na tu odbranu i to se osetilo. Atletski su sjajni i odlepili se na poluvremenu, a mi smo se potom vratili i mogli da uradimo još više, ali je Partizan odigrao dobro i pogađao svoje šuteve, pa su zasluženo pobedili", rekao je Ćus Mateo na konferenciji za medije.

Ovom pobedom Partizan je stigao nadomak plej-ofa Evrolige, a šta je sve potrebno ekipi Željka Obradovića da se domogne Top 8 faze, pročitajte u ovoj vesti.