Evroliga

Šta je sve potrebno Partizanu za Top 8 fazu Evrolige: Jedna pobeda, ili porazi Baskonije i Žalgirisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2023 00:04
Šta je sve potrebno Partizanu za Top 8 fazu Evrolige: Jedna pobeda, ili porazi Baskonije i Žalgirisa MN Press

Košarkaši Partizana napravili su ogroman korak ka Top 8 fazi Evrolige, posle velike pobede nad Real Madridom (104:90) u "Štark Areni". Domaćin je tokom čitavog susreta kontrolisao dešavanja na terenu, a pitanje pobednika rešio je zahvaljujući seriji 17:4 u odlučujućoj deonici.

Crno-beli su dva kola pre kraja ligaškog dela sezone zabeležili 18. pobedu u takmičenju, a da su kojim slučajem, Fenerbahče ili Valensija, upisali pobede nad Baskonijom, odnosno Žalgirisom, "parni valjak" bi već večeras obezbedio plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Zato će Partizan kartu za nokaut fazu morati još malo da sačeka, a dobra stvar je što će sam odlučivati o svojoj sudbini. Za mesto u plej-ofu biće mu potrebna bar jedna pobeda u duelima sa Monakom u gostima ili Panatinaikosom kod kuće. A, isto tako, u slučaju neuspeha, crno-belima će odgovarati i porazi španske ili litvanske ekipe, koja u preostala dva kola nemaju prava na grešku.

Baskonija i Žalgiris ostvarili su po 17 pobeda i 15 poraza u dosadašnjem delu sezone. Španski tim će u preostala dva kola igrati protiv Asvela kod kuće i Olimpijakosa u gostima, dok će litvanski velikan najpre odmeriti snage sa Makabijem u Kaunasu, a zatim ga očekuje gostovanje Bajernu u Minhenu.