Vesti iz košarke

Duško Ivanović više nije trener Baskonije: Crnogorac završio četvrti mandat u Vitoriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 16:37
Crnogorski stručnjak Duško Ivanović MN Press
Crnogorski stručnjak Duško Ivanović

Šok vesti iz Španije - crnogorski stručnjak Duško Ivanović više nije trener Baskonije, saopštio je danas klub iz Vitorije. Bivši trener Crvene zvezde bio je u pregovorima sa čelnicima španskog kluba o nastavku saradnje, ali je posle nekoliko dana sastančenja, došlo do preokreta u razgovorima, pa su obe strane odlučile da je najbolje da ne nastave saradnju.

Pravi uzrok takve odluke se ne navodi, ali se pretpostavlja da ima veze zbog lošeg plasmana Baskonije u domaćoj ligi, gde je klub iz Vitorije završio sezonu na dalekom devetom mestu, inače prvom isprod crve u borbi za plej-of.

"Baskonija se zahvaljuje Dušku Ivanoviću, najvažnijem i nagrađivanom treneru u istoriji kluba, na njegovom profesionalizmu i zalaganju tokom ove sezone i za sve vreme dok je vodio tim Vitorijana kroz istoriju Baskonije. Trener koji je ostavio nasleđe u entitetu i uvek će biti deo porodice", saopštili su iz Baskonije.

 

 

Bio je ovo četvrti mandat Ivanoviću na klupi španskog tima, gde je ukupno proveo 12 godina. 

Kako navode pojedini tamošnji mediji, čelnici španskog tima bili su zadovoljni kako je crnogroski stručnjak vodio ekipu u Evroligi, gde su na kraju eliminisani od Real Madrida u četvrtfinalu, ali su loši rezultati u domaćem prvenstvu ipak bili previše za klub renomea kakva je Baskonija.