Vesti iz košarke

Kamp za košarkaške sudije tokom avgusta u Ivanjici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 13:40
Košarkaške sudije spremaće se u Ivanjici MN Press
Košarkaške sudije spremaće se u Ivanjici

Velika briga vodi se o kvalitetu suđenja i arbitrima i sa tim ciljem rukovodstvo košarkaške lige Srbije će tokom kampa za sudije koji će se od prvog do 25. avgusta održati u Ivanjici pokriti sve troškove za najperspektivnije mlade sudije i omogućiti vrhunsku edukaciju, saopšteno je danas iz KLS.

U saopštenju se navodi da Košarkaška liga Srbije iz godine u godinu ostvaruje napredak u raznim segmentima organizacije.

"Značajno se podigao kvalitet takmičenja, čemu je doprinela finansijska konsolidacija klubova i mnogo veća ulaganja, buđenje nekih novi centara poput Sombora, ali i revitalizacija starih kao što su Subotica i Novi Sad. Da je KLS ubedljivo najkvalitetnije takmičenje pod obručima u regionu dokaz su i rezultati u ABA 2 ligi, gde su srpski timovi bili dominantni. Sve to je doprinelo i da se publika u velikom broju vrati na tribine "SPENS-a", u "Dudovoj šumi" i ostalim halama, jer su se osim zanimljivih utakmica mogli videti veoma mladi i perspektivni igrači, na kojima će se bazirati budućnost srpske košarke", navode iz KLS.

Posebna pažnja poklanja se regularnosti takmičenja, pa se sve utakmice prenose preko onlajn platforme.

"Takođe, KLS je prva liga u čitavom regionu koja ima 'instant riplej sistem, elektronske zapisnike, a od sledeće sezone i kamere koje će biti instalirane u dresove sudija što će dodatno doprineti regularnosti, a samim tim i povećanju međusobnog poverenja i smanjenja tenzija među svim učesnicima".

Kamp za košarkaške sudije biće održan od prvog do 25. avgusta u Ivanjici.

"Među predavačima na kampu biće bivše i sadašnje sudije koje imaju iskustva suđenja sa najvećih evropskih i svetskih, klupskih i reprezentativnih takmičenja. Mislim da imamo veoma talentovane mlade arbitre, u njima vidimo veliki potencijal i ovo je naš simboličan doprinos ulaganju u budućnost segmenta takmičenja koje je veoma važno", rekao je direktor KLS Aleksandar Grujin.

Predavači na kampu biće bivše i sadašnje sudije, kao i kontrolori suđenja na mečevima KLS i ABA lige Milivoje Jovčić, Zvezdan Janković, Jasmina Juras, Saša Maričić, Petar Kral, Miodrag Ličina, a supervizor biće predsednik sudijske komisije KLS Milorad Milojković.