Vesti iz košarke

Lorenco Braun je bivši u Makabiju: Amerikanac ne želi da odigra poslednju godinu ugovora u Izraelu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 12:35
Košarkaš Makabija Lorenco Braun tokom evroligaške utakmice u Pioniru MN Press
Košarkaš Makabija Lorenco Braun tokom evroligaške utakmice u Pioniru

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš Makabija iz Tel Aviva, Lorenco Braun, gotovo će izvesno napustiti izraleski tim po okončanju sezone.

Kako navode tamošnji mediji, bivši plejmejker Crvene zvezde ne namerava da odigra poslednju godinu ugovora, pa će svoje usluge naplatiti negde drugde u Evropi, gde će sigurno imati potražanju posle više nego respektabilne sezone u elitnom takmičnju.

Međutim, ono što može da predstavlja problem jeste obeštećenje koje će Makabi sigurno tražiti, a budući da mu je godišnja plata 1.5 miliona evra, sam transfer izvesno neće biti mali.

U njega, očekuje sa da će kofere spakovati i Vejd Boldvin, a posle ratnih dešavanja na realciji Izraela i Palestine, ne bi bilo iznenađenje da i ostali stranci krenu njihovim putem.

Lorenco Braun ove sezone beležio je 13 poena i šest asistencija po meču. Bio je ključni faktor "Ponosa Izraela" u napadu tokom čitave sezone, ali nije uspeo da ih odvede na F4 Evrolige, gde su u četvrtfinalu ispali od Panatinaikosa.

Bivši plej Filaldefije, Minesote, Finiksa i Toronta, prvi angažman u Evropi imao je 2020. godine u Crvenoj zvezdi, gde je proveo jednu sezonu. Potom je igrao u Fenerbahčeu u čijem dresu je uvršten u idealnu petorku Evrolige, da bi posle kratke epizode u Kazanju, otišao u Makabi 2022. godine.