Evroliga

Lorenco Braun najkorisniji igrač plej-ina Evrolige: Zasluženo priznanje košarkašu Makabija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 10:52
Lorenco Braun, košarkaš Makabija, proglašen za MVP borbe za plej-of Evrolige Guliver
Lorenco Braun, košarkaš Makabija, proglašen za MVP borbe za plej-of Evrolige

Lorenco Braun proglašen je za najboljeg igrača plej-ina Evrolige, pošto je u dresu Makabija pravio čuda protiv Baskonije, a ostvareni indeks korisnosti 35 ga izdvojio u toj fazi doigravanja elitnog košarkaškog takmičenja. 

Ubedljivoj pobedi nad španskim sastavom (113:85) kumovao je sa 29 poena, od čega su čak sedam bile trojke, a koliko je vredeo Izraelcima potvrđuje i broj skokova (5), te uspela koš dodavanja (5), uz jednu ukradenu loptu. 

Taman dovoljno da pogura "ponos Izraela" do sedmog mesta i serije okršaja sa Panatinaikosom. Prvi duel "žutih" i Atinjana zakazan je za 23. april, a konačnog pobednika očekuju mečevi sa Monakom ili Fenerbahčeom. 

 

 

Kako je pomenuti sistem popune Top osam prvi put uspostavljen, reprezentativac Španije ostaće zabeležen kao premijerni osvajač prestižnog priznanja za individulani učinak, meren doprinosom za kolektivno dobro. 

Na drugom mestu u trci za ovo priznanje bio je bivši košarkaš Partizana, sada Baskonije, Kodi Miler-Mekintajer sa indeksom 45, ali je njegova ekipa poražena u Beogradskoj Areni gde se utakmica igrala.

 

Cup tree provided by Sofascore