Vesti iz košarke

Metropolitan se gasi - nekadašnji klub Viktora Vembanjame pred raspadom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 21:13
Današnji košarkaš San Antonija, Viktor Vembanjama Guliver/AP Photo/John Locher, File
Današnji košarkaš San Antonija, Viktor Vembanjama

Košarkaški klub Metropolitan 92 do skoro je bila jedna od najgledanijih ekipa na Starom kontinentu. Iako nisu igrali u Evroligi (najviši rang im je bio Evrokup), u svojim redovima su imali Viktora Vembanjamu - gorostasnog "jednoroga" koji je zaludeo NBA ligu i čitavu planetu. Ipak, deluje da se njegovom timu smeši kraj, te da francuska ekipa neće postojati još dugo.

Naime, kako prenosi "Parisien", Metropolitan se nalazi pred gašenjem. Vlasnici kluba su praktično digli ruke od projekta, s obzirom da im je prema navodima tamošnjeg lista, sreda rok do kog bi morali da prilože papirologiju neophodnu za nastavak upravljanja klubom, ali su vodeće strukture na to rekle ne. 

Guliver/AP Photo/John Locher, File

Viktor Vembanjama, svojevremeno u opremi Metropolitana

Nalazio se Metropolitan u veoma nezavidnoj situaciji. Klub su mučile finansijske poteškoće, što se odlrazilo i na sezonu - tim koji je nastao spajanjem PSŽ Rejsinga i Levaloe je uspeo samo četiri puta da trijumfuje u ondašnjoj LNB ligi. Potencijalni kupci navodno ne postoje, što praktično znači da je gašenje jedini logičan ishod.

Mora se priznati da je velika šteta za jedan klub, za koji su pored Viktora Vembanjame, nastupali čuveni igrači poput  Borisa Dijaa, Vensana Poarjea, Bilala Kulibalija, kao i bivši centar Partizana Nejtan Džavai, te reprezentativci Francuske Endru Albisi, Antoan Dio, Luj Labejri, Floran Pijetrus. Svojevremeno, ekipa je nastupala i u Evrokupu - drugom po snazi evropskom takmičenju.