Vesti iz košarke

Vil Barton nastavlja da luta po Evropi: U Moskvu došao nespreman, a sada je napustio i Granadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 19:32
Vil Barton i Nikola Jokić Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Vil Barton i Nikola Jokić

Nastavlja se drama po pitanju budućnosti Vila Bartona u evropskoj košarci, pošto je nakon kratke epizode u Moskvi, danas napustio i Granadu. I to nakon svega tri odigrane utakmice.

Bivši saigrač Nikole Jokića iz Denvera, pre nekoliko meseci potisao je ugovor sa CSKA iz Moskve, ali je ubrzo dobio ispisnicu pošto je slaba fizička sprema očigledno ostavila danak na formu Bartona otkako je napustio Toronto, gde se nije naročito naigrao. 

Ipak, pošto je izrazio želju da se oproba u evropskoj košarci, pronašao je angažovanje u Španiji, ali se ni tu nije dugo zadržao - svega nešto više od mesec dana.

 

 

Za ekipu koja trenutno drži 16. mesto "Endesa lige" odigrao je tri utakmice, poslednju pre desetak dana protiv Andore kada je postigao dva poena, dok je najbolju partiju zabeležio protiv Unikahe kade je utakmicu sa liderom tabele završio sa 12 poena.

Iako se ne zna tačan razlog raskida saradnje, Granada se danas zahvalila Bartonu na saradnji, a gde će nastaviti karijeru momak koji je ovog januara napunio 33 godine, ostaje da se vidi.