Vesti iz košarke

Serđo Skariolo najavio ostanak na klupi Španije: Želim da nastavim da vodim nacionalni tim

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

01.04.2024 13:58
Selektor košarkaške reprezentacije Španije, Serđo Skariolo Guliver/AP Photo/Bernat Armangue
Selektor košarkaške reprezentacije Španije, Serđo Skariolo

Aktuelni šampioni Evrope ne planiraju da menjaju trener koji im je doneo najsjajnije odličje. Iako izdanje na Mundobasketu 2023. godine nije bilo najbolje, Serđo Skariolo će gotovo izvesno ostati na klupi "crvene furije".

Italijanski trener se već priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Španija je u grupi A sa Angolom i Libanom, dok se u grupi B nalaze Finska, Poljska i Bahami. Samo pobednik turnira u Valensiji će zauzeti mesto na Olimpijskim igrama.

Skariolu ugovor sa reprezentacijom ističe u avgusutu, ali je za španske medije izjavio kako je već u podmaklim pregovorima sa Košarkaškim savezom Španije kada je u pitanju novi ugovor.

"Imamo veoma intenzivne razogovore. Naravno čekamo potvrdu da će Elisa (Elisa Agilar) ostati predsednica, te su ti razgovori stavljeni na čekanje, ali će se nastaviti što pre", izjavio je Skariolo.

 

 

Italijan je rekao i kako mu je prijalo što po prvi put u prethodnih nekoliko godina nije trenirao i klub i reprezentaciju u isto vreme.

"Očigledno, godina u kojoj sam samo vodio reprezentaciju mi je prijala. Bila je to neka vrsta restarta i istina je da imam novu energiju i želju da nastavim sa nacionalnim timom, ali i ako se bude pojavio interesantan projekat na klupskom nivou", objasino je Skariolo.

Ovo je drugi mandat iskusnog stratega na klupi "crvene furije". U prvom je osvojio dve zlatne medalje na Evrobasketu i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu, dok je u drugom bio znatno uspešniji. Od 2015. godine pa do danas, Španija je pod Skariolom osvojila dve zlatne i jednu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope, zlato na Mundobasketu u Kini i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.