Evroliga

Duško Ivanović posle pobede nad Baskonijom: Naša najbolja utakmica u poslednje vreme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 21:47
Duško Ivanović posle pobede nad Baskonijom: Naša najbolja utakmica u poslednje vreme MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su Baskoniju 74:63 u 30. kolu Evrolige i tako održali kakve-takve šanse za plasman u Top 8 fazu.

Strateg crveno-belih, Duško Ivanović, istakao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe kao i da njegov tim može svakog da pobedi.

"Odigrali smo odličnu odbranu protiv najboljeg napada Evrolige i španske lige. Ovo je naša najbolja utakmica u poslednje vreme. I protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće. Možemo da se borimo sa svakim i pobedimo svakog ako igramo dobru odbranu, to je ključ. Kada je Kampaco počeo da igra agresivno u odbrani, onda smo mi počeli da se menjamo. Sve počinje od beka", rekao je Ivanović.

U poslednje vrema Zvezda zaista dosta šutira za tri poena, a i danas je imala procenat uspešnosti ispod 30 posto.

"Nijedan naš šut nije bio nerezonski, bili su svi mahom otvoreni. Dogovorili smo se da ne uzimamo previše šuteva, trebalo je samo da imamo malo više strpljenja, da mešamo šut za tri sa pokušajima iz reketa. Imali smo deo utakmice kada smo samo šutirali, to moramo da promenimo".

Govorio je iskusni stručnjak o povredi Nemanje Nedovića.

"Nadamo se da je iza njega. Ako je mogao da odigra ovoliko minuta večeras, nadamo se da će sutra biti zdrav. Ivanović je imao nekih problema sa starom povredom, zbog čega smo odlučili da večeras ne igra. Martin je odigrao jako dobro, sada treba tako da nastavi", poručio je Ivanović.

O Luki Vildozi, koji je meč usled bola u zadnoj loži meč napustio u drugoj deonici:

"Vildoza je osetio bol, hteo je da nastavi. Rekao sam mu da odmori, kada se ohladio, video je da ne može, Videćemo sutra", završio je Ivanović.