Vesti iz košarke

PAO je već jak, ali bi mogao da bude još jači

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

13.03.2024 15:42
Majk Džejms, potencijalno pojačanje Panatinaikosa MN Press
Majk Džejms, potencijalno pojačanje Panatinaikosa

Košarkaški klub Panatinaikos prethodnog leta je okrenuo novi list, promenjen je maltene ceo roster, kao i trener. Na klupu grčkog velikana seo je Ergin Ataman, koji je odmah krenuo u rekonstrukciju tima. Njegovi puleni trenutno igraju sjajno, treći su na tabeli Evrolige sa skorom 18-10 i jedni su od pretendenata za Fajnal-for.

Ali, naredne godine Atinjani bi mogli da budu još jači. Iako su u ekipi već sada zvučna evropska imena poput Kostasa Slukasa, Matijas Lesora i Marijusa Grigonisa, kao i pojačanja iz NBA lige Huančo Ernangomez i Kendrik Nan, iduće sezone mogli bi da im se pridruže još neki izuzetni igrači.

Prvi na listi je Mario Hezonja, koji se već nekoliko dana pomnije kao meta vlasnika "zelenih", Dimitrisa Janakopulosa, budući da hrvatski reprezentativac još uvek nije pronašao zajednički jezik sa čelnicima Real Madrida oko novog ugovora.

Takođe, iz prestonice Španije put Grčke mogao bi da krene Edi Tavares, uz Lesora i Nikole Milutinova najbolji centar u Evroligi, koji isto kao svoj saigrač još uvek nije produžio ugovor sa Realom, ali bi za razliku od Hezonje mogao da potraži angažman u NBA ligi.

Za kraj, Majk Džejms. Najbolji strelac u istoriji Evrolige je za sada bez ugovora za sezonu 2024/25, i ukoliko ne uspe sa Monakom da se dogovori o nastavku saradnje, Atina bi mogla da bude opcija za njega. Već nekoliko sezona Monako je u vrhu Evrolige, prošle godine je bio i na Fajnal-foru, ali Džejms je promenljivog raspoloženja i olako bi mogao da napusti Kneževinu.

 

 

Nema sumnje da bi se on savršeno uklopio u sistem Ergina Atamana, pod kojim je Efes osvojio dve evroligaške titule sa Vasilijem Micićem i Šejnom Larkinom, a podjendako dobar bekovski duo mogli da bi da budu i Kostas Slukas i Majk Džejms.

Panatinaikos je ozbiljno zagrizao da se vrati na staze stare slave, a da li će u toj nameri uspeti, ostaje da vidimo...