Vesti iz košarke

Panatinaikos dovodi zvezde Reala naredne sezone: Hezonja i Tavares počeli pregovore?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 18:14
Panatinaikos dovodi zvezde Reala naredne sezone: Hezonja i Tavares počeli pregovore? MN Press

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, nije se šalio kada je pre nekoliko meseci najavio još ozbiljnija pojačanja za narednu sezonu. Prema pisanjima "Marke", grčki velikan spreman je da dovede još dva igrača visokog kalibra, u pitanju su ni manje ni više nego centri Reala - Valter Tavares i Mario Hezonja.

Ugledni španski list piše da je Panatinaikos već pokazao ozbiljno interesovanje, čelnici kluba su navodno već i stupili u kontakt sa igračima kojima ugovori ističu ovog leta. A, iako su Madriđani nevoljni da ih se tek tako odreknu, pitanje je hoće li uspeti da sačuvaju centarski tandem koji im je doneo titulu šampiona Evrope protekle sezone.

Glavni problem su primanja. Plata Tavaresa je 3 miliona evra, cifra koju Real ne može drastično da poveća ukoliko odluči da produži ugovor sa igračem sa Zelenortskih ostrva narednog leta, dok je grčki velikan spreman da ponudi i više. Tačna svota se ne pominje, samo da su veća primanja od onih što ima u Realu, dok je za Hezonju spreman ugovor na tri godine, uz dva miliona evra platu po sezoni.

Ukoliko se realizuju ovi transferi, bili bi bez sumnje jedni od najvećih u Evroligi u proteklih par sezona, a ostaje da se vidi kakav će biti rasplet događaja.