Vesti iz košarke

Vukčević napustio Partizan: Karijeru nastavlja u Vašingtonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 10:23
Tristan Vukčević zakucava loptu u koš MN Press
Tristan Vukčević zakucava loptu u koš

Dosadašnji prvotimac Partizana, Tristan Vukčević karijeru će nastaviti u NBA ligi, budući da je postigao dogovor sa čelnicima Vašingtona..

Ovu informaciju javnosti je predočio predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, koji je čak naglasio da će klub od ovog transfera dobitii određena novčana sredstva, mada nije naveo kolika. 

 

 

"NBA klub doskorašnjeg prvotimca Partizana je iskoristio otkupnu klauzulu i uplatio propisano obeštećenje kako bi Vukčević već sad mogao da zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu. Vukčević je draftovan prošlog leta od strane Vašington Vizardsa, za koje je nastupao tokom NBA letnje lige", stoji u saopštenju Partizan i dodaje se:

"Njegov NBA klub iskoristio je otkupnu klauzulu, čime je omogućeno da Tristan odmah zaigra u najkvalitetnijoj ligi na svetu.  Propisano obeštećenje za Tristana Vukčevića je prema ranije postignutom dogovoru podeljeno između Partizana i Real Madrida, Tristanovog prethodnog kluba." 

Tristan je u Partizn stigao u januaru 2022. godine kao jedan od najvećih talenata Evrope, sa crno-belima je bio na korak do plasman na Fajnal for Evrolige prošle godine, osvojio je i AdmiralBet Aba ligu, ali nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu.