Vesti iz košarke

Stiv Ker dobio "mastan" ugovor od Golden Stejta: Najplaćeniji trener u istoriji NBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 12:43
Stiv Ker, trener Golden Stejta, na jednom NBA meču Guliver/AP Photo/Brandon Dill
Stiv Ker, trener Golden Stejta, na jednom NBA meču

Stiv Ker vodi Golden Stejt još od 2014. godine, a prema slovu novog ugovora košarkaši ovog NBA kluba biće pod njegovom trenerskom palicom još najmanje dve sezone. Za šta će ovaj sjajni košarkaški stručnjak biti nagrađen rekordnom godišnjom zaradom u istoriji najjače lige na svetu, jer niko pre njega nije "potpisan" za 17.500.000 dolara za 12 meseci. 

Pedesetosmogodišnji stručnjak do sada je gledao u leđa kolegama Gregu Popoviču (16.000.000), Eriku Spolstri (15 miliona) i Montiju Vilijamsu (13,1), a sada ima manju godišnju zaradu od samo petorice svojih igrača, po prirodi stvari finansijski jačih od svojih šefova. 

Aktuelni selektor Sjedinjenih Američkih Država je sa Golden Stejtom osvojio titulu već na samom početku saradnje, a onda im je doneo još četiri NBA prstena, uz još dva finala, a na putu ka jednom od trofeja imao je i veliku pomoć nedavno preminulog Srbina Dejana Milojevića

U karijeri kraj terena ostvario je 765 pobeda i 501 poraz, a u sezoni 2015./16. kada je sadašnji klub imao 73 trijumfa i svega devet poraza, proglašen je trenera godine. 

Osim četiri trenerska, Ker ima i pet šampionskih prstena kao igrač. Tri je uzeo sa Čikago Bulsima, a dva kao prvotimac San Antonio Spursa. U životu je još obavljao posao generalnog menadžera u Finiks Sansima, bavio se komentatorstvom na TV i bio stručni analitičar mečeva.