Vesti iz košarke

Golden stejt - prava adresa za Tompsona: Hoću da ostanem "ratnik" do kraja karijere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 19:51
Košarkaš Golden stejta Klej Tompson Tanjug/AP Photo/John Hefti
Košarkaš Golden stejta Klej Tompson

Iako mu je budućnost još uvek nesigurna sa Golden stejtom, košarkaš Voriorsa Klej Tompson (34), voleo bi da ostane u franšizi iz San Francuska do kraja karijere.

U razgovoru sa "Atletikom", četvorostruki NBA šampion, istakao je zadovoljan u klubu gde je proveo kompletnu karijeru. Iako postoje zastoji u pregovorima oko novog ugovora, pa ga mediji konsantno sele po Ligi, Tompson ističe da mu ne smeta "uloga sa klupe" koju ima u Golden stejtu i da najradnije ne bi menjao sredinu. Prvenstveno jer ne planira još dugo da se bavi košarkom.

"Svestan sam da vidim svetlo na kraju tunela i da nisam voljan da igram do svoje 40. godine. To zvuči iscrpljujuće", rekao je Tompson, koji se potom osvrnuo na status u Golden stejtu.

"Moram pažljivo da sagledam svoje opcije, ali što se mene tiče - voleo bih da ostanem u Golden stejtu do kraja karijere. Ipak, šta god se desi, neću žaliti, imam još nekoliko godina u svojim nogama i hoću da uživam u svakom trenutku."

 

 

Klej ističe da se nalazi u "mirnim vodama", kada je njegova karijera u pitanju i da nema stresa igranja sa određenim "identitetom" svaku utakmicu.

"Osećam se odlično. Igram mnogo bolje kada ne moram da se dokazujem, naročito nakon 11 godina provedenih u NBA ligi. Sama ta činjenica je ozbiljan uspeh i da mogu da igram košarku sa osmehom i bez bolova, je, po meni, veće dostignuće nego sve moje 50-40-90 šuterske večeri.

"Trebalo mi je dosta vremena to da shvatim, a kada sam najzad razumeo neke stvari, počeo sam mnogo bolje da igram. Ovo je tako dobra prilika za mene. Ljudi bi sve dali da budu na mom mestu. Čak i sa svim povredama... Jer, visine koje smo mi dostigli u Golden stejtu, su tako retke. Bilo je sjajno putovanje", zaključio je Tompson, koji ove sezone beleži 17 poena, četiri skoka i tri asistencije po utakmici.

Podsećamo, tokom karijere sa Voriorsima, koji su ga, uzgred, draftovali 2011. godine, Klej Tompson beležio je 20 poena po meču, dok su mu brojke, opravdano, nešto slabije ove sezone.