Vesti iz košarke

Kakve reči selektora Finske: Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 23:22
Selektor košarkaške reprezentacije Finske Lasi Touvi Guliver/AP Photo/Petr David Josek
Selektor košarkaške reprezentacije Finske Lasi Touvi

Selektor košarkaške reprezentacije Finske Lasi Touvi izneo je utiske posle poraza od Srbije (77:61) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Njegova ekipa igrala je odlično više od jednog poluvremena, u dva navrata bila je nadomak dvocifrene prednosti, ali jednostavno nije mogla energetski da izdrži nalet "orlova" u trećoj četvrtini.

Na konferenciji Lasi Touvi, mladi trener (37) koji ujedno radi kao asistent u Virtusu, rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u prvih 20 minuta i da je donekle očekivao ovakav rasplet u finišu.

"Igrali smo dobro prvo poluvreme, igrali smo sa mnogo energije. Znali smo da će Srbija da se bori za pobedu. Počeli smo malo uplašeno, ali ovo je dobra lekcija za nas da znamo šta ćemo u budućnosti", rekao je Louvi.

Selektor Finske pohvalio je potom srpsku selekciju.

"Čestitam Srbiji na ovom događaju. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Želeli smo da uživmo u atmosferi. Prirodno je da igrate meč sa oscilacija, ali mislim da možemo da pokažemo više od onog što je bilo u prve četvrtine. Pričao sam sa Dobrićem, iako nije igrao protiv nas. Nadam se da ćemo u Helsinkiju imati revanš", zaključio je mladi selektor.