Vesti iz košarke

Ništa od povratka u Partizan: Jan Veseli u Barseloni do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 17:31
Češki košarkaš Jan Veseli MN Press
Češki košarkaš Jan Veseli

Češki košarkaš Jan Veseli (35) produžio je ugovor sa Barselonom. Momak koji evropsku slavu stekao igrajući za Partizan u eri Duška Vujoševića, stavio je paraf na novi ugovor do 2026. godine, a ujedno i tačku na nagađanja o povratku u Humsku.

Posle njegovih, prošlogodišnjih izjava, navijači srpskog tima ponadali su se da će možda još jednom videti "letečeg Čeha" u crno-belom dresu, ali, prema svemu sudeći - ništa od toga. 

Iako je imao ugovor na još jednu sezonu, Veseli je odlučio da ostane u Barsi do leta 2026, a pošto se sa 35 godina više ne nalazi u jeku mladosti, time je praktično rešio sva nagađanja o "poslednjem plesu" u Beogradu. 

"Odlučili smo da produžimo ugovor. Odluka je bila veoma brza i laka. Veoma sam srećan što sam to učinio, jer se osećam veoma prijatno i mnogo uživam u Barseloni", rekao je Veseli, koji je u španski klub stigao 2022. nakon osmogodišnjeg mandata u Feneru.

Podsetimo, ovako je pričao prošle sezone...

"Da li bih voleo da se vratim u Partizan? Ovo je jedna od destinacija gde bih voleo da igram, naravno tu je i Fenerbahče gde sam proveo osam godina. Ali, Partizan će uvek kod mene imati mesta i to je ljubav od početka. Ja sam stvarno počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće, ali ne obećavam...", rekao je svojevremeno Čeh.

Jan Veseli ponikao je u Geoplin Slovanu, da bi evropsku slavu stekao u Partizanu, gde je igrao od od 2008. do 2011. godine. Usledio je potom odlazak u NBA ligu, gde su ga kao šestog pika izabrali Vizardsi. Međutim, nije se dugo zadržao u Americi. Ubrzo se vratio u Evropu, tačnije u Fener, gde je pod palicom Željka Obradovića osvojio Evroligu 2017. godine. Da bi nakon osam sezona obukao dres Barselone 2022. godine.

Ove sezone za španski klub beleži 13 poena uz pet skokova po utakmici i jedan je od najboljih igrača Katalonaca.