Vesti iz košarke

Janis Sferopulos posle osvajanja Kupa: Ovaj trofej pripada igračima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2024 00:01
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MN Press
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, govorio je za medije posle osvojenog Kupa Radivoja Koraća, u čijem su finalu njegovi puleni bili bolji od "večitog rivala", Partizana.

Crveno-beli slavili su 85:79 pre svega zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, ali mora se reći i da su imali sreće, budući da je Partizan promašio mnogo otvorenih šuteva u drugom poluvremenu.

Grčki stručnjak remizirao je uspeh svoje ekipe.

"Nismo dobro počeli, Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu, imao vođstvo, ali smo reagovali. Mislim da je drugo poluvreme pogotovo u odbrani bilo sjajno, igrali smo pametno u napadu. Ovaj trofej pripada igračima i čestitam im na dobroj utakmici, nije lako igrati derbi u ovoj atmosferi", rekao je grčki stručnjak i dodao:

 

 

"Bili smo koncentrisani, ovo je veoma lep dan za našu organizaciju, još jednom čestitke svima. Važno je kako radimo i moram da pohvalim ceo stručni štab. Imali smo problema sa povredama, Branko Lazić i Miloš Teodosić, juče su imali male uloge, a videli ste ih danas, tako da pohvaljujem i medicinski tim. U sredini smo sezone, ali ovo je važna pobeda i važan trfofej koji smo dali našim navijačima".

Malo je proširio priču o Teodosići i Laziću za koje je rekao da je do poslednjeg trenutka bilo pitanje da li će se uopšte naći na terenu, a ispostavilo se da su bili među boljima u timu crveno-belih, a Teodosić je osvojio i MVP nagradu.

"Videli ste kako su obojica igrali danas, imali su možda jedan trening sa kontaktom. Imali su veliku želju i ostavili su srce na terenu", podvukao je Sferopulos.