Vesti iz košarke

Sferopulos: Idemo korak po korak, Obradović: Neka najbolji tim pobedi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.01.2024 15:52
Janis Sferopulos i Željko Obradović MN Press
Janis Sferopulos i Željko Obradović

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos izjavio je da se raduje da što će biti deo spektakla kakav je finalni turnir Kupa Radivoja Koraća i dodao da će njegov tim učiniti sve da odbrani trofej. 

Crveno-beli će u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća igrati protiv FMP-a, dok će Partizan sastati sa Hercegovcem, odlučeno je ranije danas žrebom. Preostala dva četvrtfinalna para Kupa čine Borac iz Čačka i Čačak 94, odnosno Mega - Vojvodina. Večiti derbi moguć je tek u finalu. 

"Sve misli su usmerene na meč sa FMP-om, idemo korak po korak. Ne razmišljamo o finalu. O Partizanu tek kada dođe vreme", rekao je Sferopulos novinarima u Beogradu. 

 

 

On je istakao da još nije odlučio, koja će četiri stranca igrati na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. 

"Ima još vremena. Prerano je da pričamo o Kupu, imamo još mnogo da igramo do tada, tako da razmišljamo samo o narednoj utakmici", naveo je trener Crvene zvezde. 

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća će i ove godine biti održan u Nišu od 14. do 17. februara. 

"Mnogo toga još mnogo toga da se promeni do početka turnira, treba videti u kom stanju će biti ekipa. Žreb je kao i uvek interesantan. Hvala gradu Nišu, koji će ponovo biti domaćin finala Kupa Radivoja Korać. Uvek su bili fenomenalni domaćini. Nadamo se da će sve da biti u fer-plej atmosferi i neka pobedi najbolji tim", rekao je trener Partizana, Željko Obradović

 

 

Crno-beli počinju Kupa Radivoja Koraća utakmicom protiv Hercegovca. 

"Treba prvo proći četvrtfinale, pa ćemo posle toga pričati o svima ostalim protivnicima. Nama je drago da igramo protiv Hercegovca, koji je ranije imao tradiciju, pa neke probleme, a sada su se vratili. Nadam se da će svi koji vole košarku uživati u toj utakmici", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Crvena zvezda brani trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto je prošle godine u finalu pobedila Megu 96:79.