Vesti iz košarke

Dejan Milojević dobitnik Karađorđeve zvezde: Posthumna državna nagrada za vrsnog košarkaša i trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 16:18
komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića MN Press
komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića

Dejan Milojević sišao je sa životne scene u 46. godini, prošlog meseca u Sjedinjenim Američkim Državama, krajem prošle nedelje Košarkaški savez Srbije oprostio se od velikana igre pod obručima na komemoraciji u Skupštini grada Beograda, u ponedeljak su sahranjeni njegovi zemni ostaci, a danas je saopšteno da je voljeni Miloje posthumno odlikovan Karađorđevom zvezdom, prvog stepena. 

Srbija svake godine, povodom Dana državnosti 15. februara, dodeljuje zaslužnima sretenjske nagrade, pa se na spisku laureata našlo i ime čoveka kog je srčani udar, sredinom januara u Solt Lejk Sitiju, zaustavio u ostvarivanju velikih životnih i profesionalnih planova. 

 

MN Press

komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića

Milojević je poslednji angažman imao u Golden Stejtu, gde je bio pomoćni trener od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA l2022. godine, a koliko je tamo bio voljen i cenjen potvrđuje i prisustvo kompletnog srtručnog štaba sahrani, sa sve glavnim trenerom Stivom Kerom. 

Prethodno je radio u Megi i Budućnosti iz Podgorice, čiji je bio i igrač. Tokom zapažene igračke karijere nosio je dresove i Beovuka, FMP, Partizana, Valensije i Galatasaraja. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je šampion Evrope 2001. godine, a košarkaški svet će ga pamtiti i kao stručnjaka koji je svojim znanjem i trudom veoma uticao na spremanje igrača za NBA izazove, u prvom redu njenog superstara Nikole Jokića