NBA

"Bože pravde" se orilo "Čejs centrom": Voriorsi se oprostili od Milojevića, svi iz stručnog štaba popili po čašicu rakije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 08:02
Igrači Golden stejta se u dresovima sa imenom MIlojevića oprostili od pomoćnog trenera Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Igrači Golden stejta se u dresovima sa imenom MIlojevića oprostili od pomoćnog trenera

Prvi put od kad je pre nedelju dana pomoćni trener Golden stejta, Dejan Milojević preminuo usled posledica srčanog udara, košakaršaki ovog kluba su izašli na teren svog "Čejs centra" i savladali Atlantu 134:112.

Pre početka susreta na video bimu je pušten film posvećen pomoćnom treneru Voriorsa koji je bio omiljen u NBA ligi, a u njegovu čast puštena je i himna Srbije, "Bože pravde".

 

 

Svi igrači Voriorsa su se na zagrevanju pojavili u belim dresovima sa Milojevićevom imenom na leđima, koje su kasnije spustili na dejanovu stolicu na kojoj je pisalo "brate" i to na srpskom jeziku.

Takođe, trener Stiv Ker je otkrio da su svi iz stručnog štaba domaće ekipe pre početka utakmice popili po čašicu rakije u znak sećanja na srpskog stručnjaka.

Bili su to vrlo emotivni trenutci koji nikoga nisu ostavili ravnodušmnim, a glavni trener tima iz San Franciska se zahvalio čelnicima takmičenja koji su im dozvolili da odlože sve svoje utakmice u prethodnih nedelju dana.

"Bilo nam je potrebno vreme da se sredimo posle onoga što se dogodilo Dejanu i mormao da zhvalimo rukovodstvu lige koje nam je dozvolilo da odložimo mečeve. Zaista nismo bili sposobni da izađemo na teren i igramo košarku", rekao je Ker i dodao:

 

 

"Deki je bio divna osoba, sa nama je bio poslednje tri godine i njegov osmeh i pozitivan stav su bili nešto što nas je sve hranilo. Ovo su jako teški trenuci za nas."

Na terenu se našao i kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović koji je baš emotivno doživeo sve što se dogodilo, a meč je na kraju posle 35 minuta provedneih na terenu završio sa 17 postignutih poena i tri asistencije.