Vesti iz košarke

KLS: Novi Pazar i Tamiš osvojili važne bodove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2024 11:35
Bogoljub Marković, košarkaš OKK Beograda KLS
Bogoljub Marković, košarkaš OKK Beograda

Koliko je zanimljiva borba za vrh tabele KLS, još je neizvesnija borba za opstanak, a u jednom od derbija začelja Novi Pazar je pred svojim navijačima pobedio Zdravlje 99:89. Pazarci su tako napravili značajan korak u borbi za opstanak.

Najzaslužniji za takav rasplet bili su Luka Vasić sa 24 poena i sedam skokova i DŽerom Grin koji je ubacio 23 poena. Goste iz Leskovca predvodili su Jovan Marinković-Đorđević sa 29 poena i DŽordan Aleksander sa 26, uz šest asistencija.

I Tamiš je u duelu protiv Mladosti došao do vrednih bodova u borbi za opstanak. Posle velike borbe Pančevci su slavili 80:76. Predvodio ih je Branislav Terzić sa 17 poena i sedam skokova, Đorđe Rakočević je postigao 13 poena. Najraspoloženiji u Mladosti bio je Vuk Vulikić sa 18 poena i šest asistencija, Lazar Vasić je dodao 12.

Najuzbudljivije bilo je u Somboru gde je DŽoker u poslednjoj četvrtini zapretio i preokrenuo rezultat, ali je OKK Beograd uspeo da odoli i na kraju trijumfuje sa 86:78 i to najviše zahvaljujući Mihailu Petroviću koji je uz 25 poena imao osam asistencija i šest skokova, kao i Bogoljubu Markoviću koji je ubacio 23 poena. Sa po 17 poena DŽoker su predvodili Dejvis i Jugović.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda – Čačak 94 83:78, Metalac – Vršac 89:96. Dinamik – Spartak se sastaju u ponedeljak, dok se mečevi: Zlatibor – Vojvodina, odnosno Sloga – SDP Radnički igraju, 7. februara.

Na vrh tabele izbio je Vršac sa 15 pobeda, ali i utakmicom više od Vojvodine i Zlatibora.

Standings provided by Sofascore