Vesti iz košarke

Sahrana Dejana Milojevića 12. februara u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 18:15
Dejan Milojević Guliver/AP Photo/Jeff Chiu
Dejan Milojević

Nekadašnji srpski košarkaš i trener Dejan Milojević biće sahranjen u Beogradu 12. februara, saopšteno je danas. Porodica će uskoro objaviti i mesto sahrane, ali najverovatnije će to biti na Bežanijskom groblju.

Milojević je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara, uoči utakmice Jute i Golden Stejta, gde je u poslednje tri godine radio kao član stručnog štaba.

Milojević je svoju igračku karijeru započeo u 1994. godine u Beovuku, a nakon toga je nosio i dresove FMP-a, Budućnosti, Partizana, Valensije i Galatasaraja.

Tri puta je osvajao regionalnu ligu, dok je isto toliko puta bio MVP ABA lige. Takođe je i u sezonama 2005/06. i 2006/07. bio najbolji strelac takmičenja. U dresu reprezentacije je postao prvak Evrope 2001. godine u Turskoj.

Kada je u pitanju njegova trenerska karijera, 2012. godine ju je započeo u Mega Basketu gde je proveo osam godina i osvojio Kup Radivoja Koraća 2016. godine. Kao glavni trener je vodio i podgoričku Budućnost sa kojom je osvojio "duplu krunu" 2021. godine. Istog leta je postao član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gde je bio asistent Stivu Keru. Upravo sa franšizom iz San Fransiska je osvojio NBA titulu 2022. godine.