ABA liga

ABA predstavila trofej "Dejan Milojević"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 19:06
Trofej ABA lige ABA | The Dejan Milojevic Trophy
Trofej ABA lige

Predstavnici ABA lige otkrili su danas kako  izgleda trofej "Dejan Milojević", koji će se od ove sezone dodeljivati najkorisnijem igraču ABA lige.

Trofej je u čast, kao što je i poznato prerano preminulom nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje i košarkašu Partizana i Valensije. 

Dejan Milojević, preminuo je od posledica srčanog udara u Americi, a odluka da trofej za najboljeg igrača regularnog dela sezone ponese ime po njemu, doneta je samo nedelju dana posle tragičnog događaja.  

"Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage. Osnova trofeja je  napravljena tako da ima četiri strane koje simbolizuju četiri sezone koje je igrao u ABA ligi. 
Trofej je visok 13 inča, odnosno 33 centimetra što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju tri reda koji simbolizuju tri MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio
", navodi se u saopštenju ABA lige.

 

 

Milojević je rekorder regionalnog takmičenja sa tri uzastopne MVP nagrade. To nije jedini rekord, već se za njegovo ime vezuje i  najbolji individualni nastup, kada je u pobedi Budućnosti nad Lovćenom 3. januara 2004. ostvario indeks korisnosti od čak 59.

Dejan Milojević je u ABA ligi igrao za FMP Železnik, Budućnost i Partizan, bio je trener Mege i Budućnosti.

Poseban trag je ostavio na razvoju mladih igrača u Megi koji su potom stigli do NBA, poput Nikole Jokića i Vasilija Micića.