ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Derbi u "Areni" Milojeviću u čast

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 14:50
Stefan Miljenović na meču protv Partizana MN Press
Stefan Miljenović na meču protv Partizana

Čudna će biti poslednja utakmica 17. kola AdmiralBet Aba lige između Partizana i Mege koja će se od 19.00 časova odigrati u "Štark Areni".

Crno-beli će kao četvrtoplasirani tim na tabeli regionalnog takmičenja ugostiti Megu koja je za tri pozicije slabije rangirana od njih, a ceo meč će predstavljati omaž tragično preminulom Dejanu Milojeviću.

Deki ili Miloje, kako ga je upamtio košarkaški svet, je u dresu Partizana ostavio najdublji trag kao igrač, dok je u odelu trenera Mege pokazao da je blistav i u tom poslu, budući da je stvorio brojne vrhunske igrače među kojima i najboljeg na svetu - Nikolu Jokića.

Zato će svim navijačima koji dođu u najveću srpsku dvoranu, a ulaz na utakmicu je besplatan, povod dolaska na meč biti odavanje pošte asu evropske i svetske košarke, dok će košarkaši dva tima morati da se koncentrišu na igru, što neće biti lako.

 

 

"Utakmica je posvećena Dejanu Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovek igrač i trener mislim da je sve poznato. Tragična vest, mnogo teška vest da se razume, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba, Partizana i Mege. Naravno da ćemo probati da igramo. Mega je igrala izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Mladi igrači, uvek željni dokazivanja. Mislim da će tako biti i ovog puta. Ali verovatno je najbitnije da navijači prepoznaju i dođu u velikom broju na utakmciu koja je posvećena Dejanu Milojeviću", rekao je trener Partizana, Željko Obradović dok je strateg gostiju, Marko Barać istakao:

"U nedelji za nama smo ostali bez Dejana Milojevića što je nenadoknadiv gubitak za Megu i za ceo košarkaški svet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana. Moji momci su uspeli i pored toga da ostanu fokusirani i maksimalno angažovani na treninzima i na tome sam im posebno zahvalan. Potrebno je da utakmici pristupimo sa puno energije i agresivnosti u odbrani i da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Ne smemo da dozvolimo prazne minute u igri jer će Partizan to sigurno umeti da iskoristi. Verujem da će publika imati priliku da prisustvuje dobroj i uzbudljivoj utakmici i da ćemo svi zajedno na lep način obeležiti sećanje na Dejana."

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo

Petak

Zadar - Krka 70:53
Borac - Split 93:83
Cibona - Budućnost 66:98

subota

Cedevita Olimpija - Igokea 106:74
Mornar - Studentski centar 91:86 

nedelja

Crvena zvezda - FMP 87:54

ponedeljak

Partizan - Mega 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore