Vesti iz košarke

Klivlend ostaje bez centra: Tompson suspendovan na 25 utakmica

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

23.01.2024 19:03
Tristan Tomson na utakmici protiv San Antonija Tanjug/AP Photo/Phil Long
Tristan Tomson na utakmici protiv San Antonija

Američki košarkaš, Tristan Tompson, suspendovan je od strane NBA lige na 25 utakmica.

Naime, Tomspon je prekršio "NBA anti-drug" program i zbog toga ga neće biti u sastavu Klivlend Kavalirsa otprilike dva meseca, a trebalo bi ponovo da zaigra 16. marta na kada će njegov tim odmeriti snage sa Roketsima u Hjustonu.

On je bio pozitivan na "SARM LGD-4033" koji je u narodu poznat kao Ligandrol, a koristi se kao selektivni modulator androgenih receptora u lečenju atrofije mišića. Ovo je prvi put da Tomspon ima problema sa doping kontrolom, ali je njegova karija propraćena raznim ljubavnim skandalima van parketa.

 

 

Tompson je u ligi već 13 sezona, a u dosadašnjem delu karijere branio je boje Klivlenda, Bostona, Sakramenta, Indijane, Čikaga, Los Anđeles Lejkersa, a sada se vratio u Klivlend.

Ove sezone, igrao kao rezervni centar franšize iz Ohaja i prosečno beleži 3,8 poena, 3,9 skokova uz odličan procentat šuta iz igre (64,9%).

Za vreme u najjačoj ligi sveta, Tompson je osvojio jedan NBA prsten i to 2016. godine sa Kavalirsima, kada je bio član prve petorke čuvenog sastava Klivlenda koji je u finalu uspeo da napravi največi povratak u istoriji košarke. Tada je tim iz Centralne divizije gubio 3:1 u finalnoj seriji od Golden Stejt Voriorsa, ali se onda herojski vratio i slavio.

Sastav Klivlenda, koji sa klupe predvodi Džej Bi Bikerstaf, trenutno se nalazi na četvrtom mestu Istočne konferencije sa učinkom od  26 pobeda i 15 poraza.