Vesti iz košarke

Stigla presuda iz Vitorije: Vildoza plaća Baskoniji milion evra zbog Zvezde

komentari (0)

Izvor: Tanjug

15.01.2024 17:54
Stigla presuda iz Vitorije: Vildoza plaća Baskoniji milion evra zbog Zvezde MN Press

Košarkaški klub Baskonija saopštio je danas da je Sud u Vitoriji presudio da argentinski reprezentativac Luka Vildoza mora da plati španskom timu milion evra. Vildoza (28) je trenutno član Panatinaikosa, a igrao je za Baskoniju od 2016. do 2021.

Argentinski košarkaš je potom nastupao za Milvoki, a onda je u oktobru 2022. potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Argentinac je u letnjem prelaznom roku 2023. prešao u Panatinaikos. Španski mediji podsećaju da je Baskonija krajem 2022. godine podnela tužbu protiv Vildoze i zatražila obeštećenje od dva miliona evra, jer se argentinski košarkaš po povratku u Evropu iz NBA lige nije vratio u klub iz Vitorije kako je bio obavezan kada je odlazio u najjaču košarkašku ligu na svetu, nego je nastavio karijeru u Crvenoj zvezdi.

"Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje Baskonije u tužbi koju je klub podneo protiv Vildoze. Sud je u suštini prihvatio tužbu protiv Vildoze. Presuda nalaže da Vildoza mora da plati klubu milion evra kao kompenzaciju usled jednostranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu", saopštila je Baskonija.

Klub iz Vitorije dalje navodi da je argentinski košarkaš bio dužan da isplati Baskoniji dva miliona evra prema dogovoru koji su imali. Baskonija je saopštila da će protiv presude, koja je povoljna za klub, ipak podneti žalbu Višem sudu, pošto će tražiti da Vildoza isplati dodatnih miliona evra ekipi iz Vitorije.