Vesti iz košarke

Maksvitis prošlost, a Trinkijeri sadašnjost i budućnost Žalgirisa: Trenerska rokada na klupi litvanskog tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 09:38
Andrea Trinkijeri, košarkaški trener MN Press
Andrea Trinkijeri, košarkaški trener

Andrea Trinkijeri ima novi posao, pošto je Žalgiris na vrhuncu nezadovoljstva radom domaćeg stručnjaka otpustio Kazisa Maksvitisa i vođenje seniorske košarkaške ekipe dodelio treneru iz Italije. 

Još od početka meseca očekivao se otkaz pomenutom Litvancu, jer rezultati nisu bili na nivou očekivanja uprave i navijača velikana evropske košarke, samo je trebalo ugovoriti dolazak njegovog naslednika. 

Kap koja je prelila šaču bio je poraz od Makabija u Evroligi, pred domaćom publikom, posle čega je samo ubrzan dolazak nekadašnjeg šefa stručnog štaba Partizana, bez angažmana od razlaza sa Bajernom. 

 

 

Mada su mu igrači čuvali leđa, uspevši čak u jednom navratu da odvrate čelnike bivšeg prvaka Evrope da otpusti njihovog šefa, na kraju ipak nisu mogli da sačuvaju glavnokomandiujućeg u svlačionici. 

Ispostavilo se da je to bila loša odluka, Žalgiris je redom gubio od Fenerbahčea, Barselone i na kraju Makabija. Trinkijeri bi trebalo da debituje na klupi "zelenih" protiv Albe 2. januara u Kaunasu, kada je u pitanju najjače kontinentalno takmičenje, dok bi danas mogao da vodi ekipu u Kupu Litvanije. 

Trinkijeri je u karijeri vodio još Uniks, Bamberg, Kantu, Triboldi... a jedno je vreme bio i selektor Grčke. Za to vreme je pokupio više timskih i individualnih trofeja u Srbiji, Nemačkoj i Rusiji.