Evroliga

Ivanović pred gostovanje u Atini: Imamo cilj i želju, hoćemo među OSAM

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.03.2023 15:25
Ivanović pred gostovanje u Atini: Imamo cilj i želju, hoćemo među OSAM MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da očekuje težak meč protiv Panatinaikosa u 28. kolu Evrolige i dodao da je bitno da svi igrači beogradskog kluba daju sve od sebe na utakmici u Atini.

Crvena zvezda je sinoć u Beogradu savlada Efes 94:75 u meču 27. kola najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Srpski i regionalni šampion će sutra od 20 sati gostovati Panatinaikosu.

"Biće teška utakmica, klub je promenio trenera i uvek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca", rekao je Ivanović, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Crvene zvezde Argentinac Fakundo Kampaco bio je najbolji igrač svog tima na meču sa Efesom.

"Veoma sam srećan zbog pobede nad Efesom, bila nam je izuzetno potrebna. Imali smo dva teška poraza u ABA ligi i Evroligi. Bilo je potrebno da vratimo taj mentalitet i energiju koja nas je krasila. Navijači su nam mnogo pomogli, dali veliku podršku. Odigrali smo pametno svih 40 minuta I to treba da prenesemo u Atinu", naveo je Kampaco.

Argentinski košarkaš je istakao da je za Crvenu zvezdu svaki meč kao finale.

"Biće teška utakmica u Atini. Dobro igraju, možda ne pobeđuju puno u ovom trenutku, ali imaju talentovane igrače, dobar tim, igraju jako kod kuće, moramo biti spremni na to. Igraćemo svaku utakmicu kao da je finale", zaključio je Kampaco.

"Crveno-beli" se iz Atine u subotu vraćaju za Beograd.