Evroliga

Partizan želi da potvrdi pobedu u Bolonji: I Armani može da padne pred crno-belima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 10:19
Partizan želi da potvrdi pobedu u Bolonji: I Armani može da padne pred crno-belima MN Press

Pobeda koju su košarkaši Partizana ostvarili u utorak nad ekipom Virtusa (88:79) u 27. kolu Evrolige dobila bi puno značenje ukoliko bi crno-beli i u Milanu (20.30) napravili "brejk", jer bi se tada za još jedan korak više približili Top 8 fazi elitnog evropskog takmičenja

U prvom ovosezonskom duelu, crno-beli su 18. oktobra izgubili u "Štark areni" od Armanija sa 75:80, a uoči nove utakmice, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović upozorava na ozbiljnost, jer domaći tim ima seriju od šest vezanih trijumfa u Evroligi.

"Moramo što pre da zaboravimo ovo što je bilo u Bolonji i da se okrenemo utakmici u Milanu. Oni su ekipa koja je u ovom trenutku verovatno u najboljoj formi od svih timova u Evroligi i za tu utakmicu moramo da se pripremimo na najbolji mogući način", rekao je Obradović, dok je centar crno-belih Alen Smailagić dodao:

"Mislim da je svima u Evropi jasno da Milano ima tim koji bi se u nekim drugim okolnostima verovatno borio ne samo za plej-of, nego i za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Veoma dobra, iskusna ekipa koja je u poslednjih nekoliko nedelja podigla formu i spremno nas čeka sa željom da nastavi niz pobeda. Iako se mnogo toga promenilo u odnosu na prvu utakmicu u Beogradu, videli smo i tada koliko su bili opasni i kako su brzo okrenuli naših 'plus devet' i došli do zaslužene pobede. Mi takođe igramo dobro, verujem da ćemo biti spremni da im se na pravi način suprotstavimo. Večeras imamo trening, pripremamo se i želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, nadam se ponovo pred velikim brojem naših navijača".

Crno-beli trenutno imaju skor od 15 pobeda i 12 poraza, što im je dovoljno za šestu poziciju na tabeli Evrolige, a za prolaz u plej-of im nedostaju još tri pobede u preostalih sedam mečeva.

Evroliga, 28. kolo

Četvrtak

Alba - Virtus 18.00
Žalgiris - ASVEL 19.00
Olimpijakos - Bajern 20.00
Olimpija - Partizan 20.30
Real Madrid - Valensija 20.45

Petak

Efes - Makabi 18.30
Fenerbahče - Barselona 18.45
Panatinaikos - Crvena zvezda 20.00
Baksonija - Monako 20.30