Vesti iz košarke

Jogi Ferel napušta Kinu zbog Partizana: Crno-beli žele Amerikanca do kraja sezone!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 17:41
Američki košarkaš Jogi Ferel na utakmici sa Partizanom MN Press
Američki košarkaš Jogi Ferel na utakmici sa Partizanom

Posle povreda Kevina Pantera, Uroša Trifunovića i Alekse Avrmovića, košarkaški klub Partizan odlučio je da dovede pojačanje na poziciji organizatora igre, a prema navodima domaćih medija to bi trebalo da bude Jogi Ferel - nekadašnji NBA košarkaš, koji je nakon dvogodišnje epizode u Cedevita Olimpiji, letos nastavio karijeru u dalekoj Kini.

Jogi Ferel skrenuo je pažnju na sebe dok je nosio dres Dalasa u NBA ligi, gde je nastupao i za Klivlend, Sakramento i LA Kliperse. Nakon čega je usledio transfer u Evropu i dolazak Panatinaikos, gde se nije naročito naigrao. Posle kratke epizode u Grčkoj, obukao je dres Cedevita Olimpije, gde je tokom druge sezone u proseku beležio 16 poena po utakmici.

Međutim, tokom leta došlo je do raskida saradnje sa slovenačkim timom i odlazak u Kinu. Tamo je potpisao za Šangaj Šarkse, gde je tokom devet utakmica beležio 15 poena i šest asistencija po utakmici. A, dobre partije Amerikanca nisu prošle nezapaženo u Humskoj. 

Zbog kadrovskih problema crno-belih, Partizan je navodno odlučio da stupi u kontakt sa Ferelom, koga bi potpisao do kraja godine, sa ciljem produžetka saradnje i naredne sezone ukoliko opravda očekivanja.